Aanhangwagen Rijles

Rijbewijs BE (aanhangwagen)

Het behalen van een rijbewijs BE is een aanwinst voor al uw recreatieve of zakelijke doeleinden.

U bent hiermee niet meer beperkt tot het gewicht van de aanhangwagen dat is toegelaten op uw rijbewijs B.

Hierbij bent u normaal begrensd tot een gewicht van 750 kilogram. Dit is voor veel bezigheden waarbij een aanhanger benodigd is niet gewenst, denkt u maar eens aan het trekken van een boottrailer, paardentrailer, caravan, grote boedelbak of autoambulance.

Wel moet u letten op de technische mogelijkheden van het trekkend motorvoertuig (maximale trekhaaklast). De maximale trekhaaklast staat meestal vermeld op het kentekenbewijs of in het instructieboekje van het voertuig. Ook is het gewicht van de totale combinatie met een rijbewijs BE niet van belang. Deze mag meer dan 3.500 kilogram zijn.
Zorg er wel voor dat het trekkende voertuig een maximum massa heeft die lager is dan 3.500 kilogram. Is die hoger, dan heeft u een groot rijbewijs (categorie C) nodig.

Het rijbewijs BE behalen hoeft helemaal geen grote tijdsinvestering te zijn. Het kan namelijk al in 1 dag! Op deze dag begint u om 08.00 met een duidelijke uitleg waarbij u al uw vragen over het rijden met een aanhanger kunt stellen. Hierna gaat u de weg op om te oefenen. Om vervolgens klaargestoomd te worden voor een perfect examen.

Inschrijven