Auto rijles

Waar halen wij op.

In de volgende gemeenten halen wij je thuis op : Rotterdam e.o., Hoek van Holland, Gemeente Westland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Lansingerland, Pijnacker, Capelle a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel. Woon je buiten dit gebied en wil je toch bij ons rijles volgen, dan wordt je op een centraal punt opgehaald.

Rijbewijs B halen

Om autorijlessen te mogen volgen moet je minimaal 16,5 jaar zijn. Het examen mag je pas afleggen als je 17 jaar bent.Nadat je geslaagd bent mag je tot je 18e verjaardag alleen autorijden onder begeleiding van een coach. Wil je hier meer over weten kijk dan op www.2todrive.nl. Je mag autorijlessen volgen zonder dat je geslaagd bent voor het theorie examen. Dit theorie certificaat heb je echter WEL nodig als je bij het CBR komt voor je tussentijdse toets of je rijexamen.

Aantal rijlessen

Een beginnend bestuurder heeft ongeveer 40 uur rijles nodig. Dit is het landelijk gemiddelde. Je moet er rekening mee houden dat iedereen verschillend is. De ene leerling heeft meer aanleg dan de andere, en zal dus ook dus boven of onder dat gemiddelde uitkomen.

Als je al rijles hebt gevolgd bij een andere rijschool heb je natuurlijk minder lessen nodig. Bij je eerste rijles kan je in overleg met je instructeur bepalen welk pakket het beste bij je past.

Het verkeer is in de loop der jaren veel drukker en complexer geworden. De eisen die door het CBR aan hun examenkandidaten worden gesteld liggen dus ook veel hoger dan vroeger. Een gedegen opleiding is dus van groot belang om kans van slagen te maken tijdens het examen, en om daarna als veilig bestuurder door het verkeer te gaan.

De rijopleiding.

Een lesuur duurt 45 of 60 minuten. De lessen van 45 minuten worden altijd in blokken van 2 gegeven. Wij verzorgen “normale” opleidingen, waarbij je ervoor kiest om 1 of 2 keer per week les te volgen. In overleg met je instructeur mag dat natuurlijk ook meer zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor een 10 daagse rijopleiding.

Je wordt thuis opgehaald. Wanneer je erg ver buiten de examenkring woont, kan het echter in je voordeel zijn om een centrale ophaalplaats af te spreken. Op deze manier verspil je geen tijd door van je huis naar de examenkring te rijden.

De lesvoertuigen.

Onze lesvoertuigen worden doorlopend vernieuwd. Uiteraard wordt ook de technische staat van de lesvoertuigen constant gecontroleerd. Wij lessen in nieuwe auto’s, die uiteraard voorzien zijn van de modernste gemakken zoals bijvoorbeeld airco, in alle richtingen verstelbare stoelen, navigatie, etc.

Onze doelstelling is onze kandidaten te leren om veilig, verantwoord en bewust aan het verkeer deel te nemen. Bij ons kan je daar met een gedegen opleiding de basis voor leggen.

Inschrijven