Theorie

Theorie examen halen

Je kunt het theorie-examen voor de personenauto klassikaal afleggen in het Nederlands of Engels.

Voor het theorie-examen in het Engels betaal je een toeslag. Je kunt je examen reserveren via Go-Car Rijschool of via de website van het CBR.

In bijzondere gevallen kun je het theorie-examen personenauto ook individueel afleggen. Een individueel examen kan alleen worden gereserveerd via Go-Car Rijschool.

Wil je het examen in een andere taal afleggen dan in het Nederlands of Engels, dan kun je een examen met een tolk aanvragen. Dit is een individueel examen en kan alleen via Go-Car Rijschool aangevraagd worden. Je moet deze tolk wel zelf inhuren bij bureau TolkenNet. Dat gaat via www.tolkennet.nl/cbr. De kosten van de tolk moet je zelf dragen. De kosten van het individuele examen komen daar nog bij. TolkenNet kan meestal binnen twee weken een tolk leveren.

Het examen bestaat uit twee onderdelen. Het ene onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning. Het tweede onderdeel bevat 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht. Bij gevaarherkenning krijg je vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie.

Bij verkeersregels en verkeersinzicht gaat het om ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen.

Je moet minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning en 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden om te slagen.

Als je geslaagd bent krijg je een uitslagformulier. De uitslag van het theorie-examen wordt elektronisch geregistreerd en is 18 maanden geldig.

Inschrijven